silegon
sam-program

Miért fontos a máj védelme?

Ismerd meg a máriatövist!

A máriatövis kivonatot a leghatékonyabb természetes májvédőként tartják számon már évezredek óta. Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint az üldözői elől menekülő Mária, e lilás-rózsaszín virágok közé rejtette a gyermek Jézust. A mediterrán növény egy silymarin nevű vegyületet tartalmaz, amely a legmodernebb orvostudomány által is igazoltan hatékonyan segíti a máj méregtelenítő munkáját. Ezt a különleges összetevőt tartalmazzák a Silegon Méregtelenítő kapszulák is, melyek alkalmazása a SAM Program alapvető eleme.
A máj a hasüreg jobb felső részében szerényen meghúzódó csendes szerv. Csaknem ötszáz különböző folyamat zajlik benne és általa: feldolgozza a hasznos tápanyagokat, elkülöníti és ártalmatlanítja a méreganyagokat, de még a sebgyógyulásban és a fertőzésekkel szemben is segít védelmet nyújtani, de a cukor-, a zsír-, a fehérje-anyagcserében is részt vesz. Csendessége azonban veszélyeket is rejt, hiszen nem ad fájdalommal kísért jelzést, ha a túlterheltségből fakadóan kimerült, és sokszor csak akkor derül ki a baj, ha már túlságosan késő...


 

Figyelj a testedre!

A rendszeres fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység, a fertőzésekre való érzékenység, hastáji fájdalom, emésztési problémák, viszketés, a bőr, a széklet vagy a vizelet színének megváltozása mind intő jelek lehetnek, hogy valami nincs rendben. Ezeket a problémákat úgy előzhetjük meg, ha odafigyelünk az étrendünkre, életmódunkra, és vigyázunk a májunkra.

Mire jó a méregtelenítés?

A wellness iparág gyakran hangoztatja, hogy vannak bizonyos méregtelenítő eljárások, amelyek segítségével megtisztíthatjuk a májunkat. Nos, ez tévedés, hiszen a máj maga a méregtelenítő szerv. Ha egészséges, képes megtisztítani a testet a méreganyagoktól. Ha azonban túlzott terhelésnek van kitéve, s ebbe az agresszív fogyó- és koplalókúrák is ide tartoznak, a beteg könnyen a sebészeten vagy a belgyógyászaton köthet ki. Amit mi ajánlunk neked, az egy egészen más, professzionális módja a méregtelenítésnek.

Életmódváltás - okosan

Alakítsd át az egész életedet úgy, hogy minél kevesebb mérgező anyagot engedj a szervezetedbe, a rajtad kívül álló okokból megkerülhetetlen ártalmakat pedig igyekezz életmódváltással, testmozgással és egészséges táplálkozással kompenzálni. Tervezd meg tudatosan étrended, ebben segítséget nyújtanak számodra egészséges receptjeink. Száműzd otthonodból a mérgeket: csak természetes alapanyagokat használj közvetlen környezetedben! (Tippjeinket megtalálod itt.) Étrended pedig egészítsd ki minden reggel és este 1-1 szem Silegon Méregtelenítő Kapszulával.