silegon
sam-program

Egészségkonyha

Csontvédő brokkolicsoda

A csőben sült brokkoli olyan vegetáriánusok számára is fogyasztható, könnyen elkészíthető finomság, amely rengeteg kalciumot és sok egyéb létfontosságú anyagot tartalmaz. Csontritkulás, csonttörés esetén különösen jó szolgálatot tehet az egészségnek − akár önálló főfogásként is...



Hozzávalók:
1 kg brokkoli
10 dkg reszelt sovány sajt
fokhagyma
4 paradicsom
oregano
kevés tejszín
olaj

bors

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk az olajjal. Paradicsom szeletekkel kibéleljük, fokhagymával és az oreganóval megszórjuk, majd rárakjuk a sós vízben megpárolt brokkolit.
A tejszínt a reszelt sajttal összekeverjük és ráborítjuk a brokkolira, majd 180ºC-on 15-20 percig sütjük, míg szépen megpirul.