silegon
sam-program

Egészségkonyha

Finom (és emésztésjavító) kompót

Ez a rendkívül finom gyümölcskompót igazán megörvendezteti az édesszájúakat, pedig egy gramm hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Ráadásul az emésztést is megkönnyíti. Villámgyorsan elkészíthető, kitűnő desszert baráti vacsorákhoz, de gyümölcsnapokon akár főétkezésként is fogyasztható.



Hozzávalók:
1 friss ananász, meghámozva és kockára vágva
150 g aszalt szilva
85 g aszalt sárgabarack
1 körte kimagozva és kockára vágva
1 teáskanál fahéj
1 csillagánizs, mozsárban megtörve
250 ml víz

Helyezd az összes hozzávalókat egy serpenyőbe. Forrald fel, majd forrás után vedd le a lángot, és lassú tűzön párold a gyümölcsöket. Hagyd főni 30-40 percig, vagy amíg a víz nagy része már elpárolgott, és a gyümölcsök megpuhultak. Amikor a kompót lehűlt, öntsd át egy tárolóedénybe, és tedd hűtőbe.