silegon
sam-program

Egészségkonyha

Könnyű nyári minestrone leves

Olivaolaj, oregano, fokhagyma, zeller: hmm! Itália finom, friss és méregtelenítő ízei. Íme a mi tuti receptünk az olasz ízek és az egészség szerelmesei számára...



Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
1 szál friss oregánó
2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 szár
zeller apróra vágva
1 babérlevél
100 g cukkini szeletelve
750 ml zöldséglevesalap
50 g friss borsó
100 g spárga darabokra vágva
4 újhagyma apróra vágva
apróra vágott friss menta és petrezselyemlevél a tálaláshoz
só és bors

Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy fazékban. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, zellert, babérlevelet és oregánót és óvatosan párold 5-10 percig. Add hozzá a cukkinit, és főzd további néhány percig. Add hozzá a zöldséglevest és forrald fel. Vedd le a gázt és párold,amíg a cukkini meg nem puhul. Add hozzá a spárgát, borsót és az újhagymát, és főzd tovább pár percig, amíg a spárga megpuhul. Merj ki 2-3 merőkanál levest, botmixerrel pürésítd, majd keverd simára a fazékban maradt levessel. Ez krémessé teszi a levest anélkül, hogy tejet vagy tejszínt használnál a sűrítéshez. Tálald sok friss mentával és petrezselyemmel.