silegon
sam-program

Egészségkonyha

Méregtelenítő citromos csirke

A kurkuma, a koriander, a kömény és a kardamom rendkívül kedvező élettani hatású fűszerek. Ebben az egzotikus finomságban citrommal párosulva kápráztatják el az ízlelőbimbókat. Aki szereti az újdonságokat a vacsoraasztalon, feltétlenül próbálja ki!



Hozzávalók:
1,5 kg csirkemell,
1 fej finomra vágott hagyma
4 gerezd fokhagyma felaprítva
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény,
1 teáskanál paprika,
6 db kardamommag mozsárban őrölve
600 ml zöldség- vagy csirkehúsleveslé,
1 nagy citrom kifacsart leve
400 g csicseriborsó,
20 kimagozott zöld olajbogyó félbevágva
1 citrom finomra aprítva
friss koriander a tálaláshoz

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hevíts közepesre egy kevés olajat egy magas falú serpenyőben, és pirítsd meg kissé a szeletek mindkét oldalát egy-két percig, majd vedd ki őket az edényből. A hagymát, fokhagymát és a kurkumát keverd össze. Ehhez a keverékhez add hozzá a koriandert, a köményt, a paprikát és a kardamommagokat, és jól keverd össze. A hagymás-fokhagymás fűszerkeveréket hagyd összeérni pár percig, majd add a csirkéhez, és tedd vissza az összes maradék hozzávalóval együtt a serpenyőbe. Forrald fel, majd tedd a sütőbe 1-11 órára. Végül szórd meg sok-sok friss korianderrel, és tálald párolt kuszkusszal.