Köhögésfajták: Száraz köhögés és hurutos köhögés

A köhögés valószínűleg a megfázás vagy influenza szezon egyik leggyakoribb jele. Tudta, hogy csekély eltérések vannak a köhögésfajták és kezelésmódjuk között? A tünetek maximális enyhítése érdekében, hogy talpra állhasson, ismerje meg, hogyan veheti észre a különbségeket, ami segít a legmegfelelőbb megfázás vagy influenza elleni gyógyszer megtalálásában.

További részletek »

Csillószőr

A csillószőrök a hám felszínéből sűrű, szőrök formájában kinőtt sejtnyúlványok – szól a pontos definíció. Konyhanyelven talán úgy magyarázhatnánk meg a legkönnyebben, hogy a csillószőrök olyanok, mint sokmillió apró szőrszálacska egy kis felületen. Mint sok kicsi gyepszőnyeg egybevarrva.

További részletek »

Hurutos köhögés

Ön tudja, hogy mi a különbség a hurutos köhögés (produktív) és a száraz köhögés (improduktív) között?

További részletek »

Miért probléma a letapadt, sűrű nyák?

Tudta, hogy egy átlagos ember tüdejének felülete nagyobb, mint egy teniszpálya? És azt, hogy az ép légzőrendszerben körülbelül 100 ml folyadék termelődik naponta, hogy a légutak nyálkahártyáját nedvesen tartsa?

További részletek »

A megfázás általános lefolyása

Az alábbi táblázat szemlélteti a megfázás lefolyásának folyamatát.

További részletek »

Bronchoszkópia

A bronchoszkópia tüdőbetegségek diagnosztizálása és kezelése során alkalmazott eljárás. A bronchoszkópia történhet egyrészt rugalmas fiberoszkóp segítségével, valamint merev csővel. A légutak (légcső, főhörgők, lebenyhörgők) áttekintése a hajlékony fiberoszkóp segítségével történik helyi érzéstelenítésben. Merevcsöves bronchoscopiát elsősorban a légúti idegentestek eltávolítása céljából végeznek.

További részletek »

Köpetvizsgálat

A köpetvizsgálat a légzőszervi betegségek diagnosztikájának része, amely a köpetben lévő kórokozók azonosítására irányul.

További részletek »

Orrcseppek tartós használatának veszélyei

A nátha tünetei mindenki számára jól ismertek. A vezető tünetei közé tartozik, hogy fokozódik az orrváladék mennyisége, megduzzad az orr nyálkahártyája, eldugul emiatt az orr.

További részletek »