Köhögésfajták: Száraz köhögés és hurutos köhögés

A köhögés valószínűleg a megfázás vagy influenza szezon egyik leggyakoribb jele. Tudta, hogy csekély eltérések vannak a köhögésfajták és kezelésmódjuk között? A tünetek maximális enyhítése érdekében, hogy talpra állhasson, ismerje meg, hogyan veheti észre a különbségeket, ami segít a legmegfelelőbb megfázás vagy influenza elleni gyógyszer megtalálásában.

Ha a köhögés megfázás vagy influenza tüneteként jelentkezik, két fő fajtája van

Száraz köhögés A szakszerű meghatározás szerint a száraz köhögés improduktív köhögés. Ezt a légutak idegeinek fokozott érzékenysége okozza, és gyakran irritáció eredménye (A köhögés még több köhögésre ingerel).

A száraz köhögés kezelése:
A száraz köhögést kezelhető szupresszánsokkal, például dextrometofánnnal, gyakoriságuk ,erősségük csökkentésére.

 

Hurutos köhögés

A hurutos köhögés a légutakban levő fölösleges nyálka vagy a légúti idegek ingerlése okozza, fájdalomérzetet, nyomást vagy orrdugulást vált ki, és gyakran kíséri irritáció kiváltotta köhögés. A hurutos köhögés kezelése: A hurutos köhögést köptetőszerekkel kezelje a nyálka gyorsabb eltávolítása érdekében. Emellett, hidratálja a légutakat, a légúti idegek fájdalmának enyhítésére. A hurutos köhögést a fölösleges nyálka kiköpése kísérheti. Általában a szövődménymentes felső légúti fertőzések esetén kevés jel utal a fölösleges nyálkára. Ennek a betegségnek a kezelésére nyálkaoldó szer javasolható, például gvajfenezin.


« vissza az előző oldalra